Vasaloppsbyn Mora

kranskulla-o-mas_head.gif

Välkommen till folkfesten i Vasaloppsbyn Mora

För snart 500 år sedan drog Gustav Vasa upp spåret som nu långt över en miljon människor skidat i. Världes största skidlopp Vasaloppet symboliserar också startpunkten för vårt lands historia. Välkommen att fira Vasaloppet med oss i Vasaloppsbyn Mora.
 

Under Vasaloppets vinter och sommarveckor ställs Moras centrala delar om till Vasaloppsby dit man kommer från när och fjärran inte bara för att delta i något av loppen utan också för att ta del av folkfesten där mat och dryck, nöjen, konserter, föreläsningar och utställningar spär på skidupplevelsen.

Karta-pratbubblor.gif

I Vasaloppsbyn Mora finns det berömda målområdet med målportalen där hundratusentals idrottare och motionärer passerar varje år. Här arrangeras Vasaloppsmässan, norra Europas största mässor samt ett stort utbud av nöjen och upplevelser runt om i Mora.

Nyhet vinterveckan 2017 är Festplatsen i Tingshusparken intill skidspåren där en gammeldags marknad byggs och fler lokala hantverkare och producenter lyfts fram. Utemat och dryck med smak av Mora och Dalarna serveras kring torgeldar i parken och hästskjutsar, snölek och skoj för barnen ordnas strax intill. Isskulpturer och pop-upkonstverk i centrum och en Morautställning längs gångstråket mellan mässområdet och målgången är fler exempel på sevärdheter som ska förstärka upplevelsen av vinterveckan i Mora. Konserter, med bl.a. Panetoz och Marit Bergman, invigningscermonier, föreläsningar, Vasaloppsdans, After-ski och middagar med underhållning arrangeras runt om i Mora.

Andra spännande aktiviteter som pågår under veckan är Vasaloppsby-promenaden där man tävlar om 6 000 kr och Instagramtävlingen där selfien tillsammans med en av isskulpturerna på Fridhemsplan kan säkra sommarsemestern för familjen med boende och biljetter till Moras alla sommaräventyr, vinstvärde 15 000 kr.

Ett av Moras sommaräventyr är Vasaloppets sommarvecka då Vasaloppsbyn Mora startar folkfesten igen med nya aktiviteter och en härlig sommarfestival. Så upplev vintern i Mora nu och varmt välkommen tillbaka igen till våren, sommaren, hösten och julen i Mora. 

Vasaloppsbyn Mora är ett samverkansprojekt mellan Vasaloppet, Moraköpstad och Mora kommun.
Kontakt: Camilla Collett 073-324 24 52


Gronklittsgruppen-liggande.png
Boende
Information

 

Facebok

 

Information

Mora Parken
Parkvägen, 792 37 Mora
Tel: 0250-276 00
Fax: 0250-276 15 
info@moraparken.se

Öppettider reception
Mån- Lör 07:00-22:00, Sön 07:00-18:00